U bevindt zich hier: Nieuws » Nieuws

Het Kompas in de top drie volgens RTL-onderzoek

maandag 18 februari 2019 - 14:10:23 RSS

18-02-2019, 09:07 | Van de redactie

HARDERWIJK De basisscholen Dominicus Savio en De Rank zijn volgens de redactie van RTL Nieuws de beste basisscholen van Harderwijk. De scholen scoorden beiden een 8,1, waar het landelijk gemiddelde op een 7,0 ligt. Basisschool het Kompas neemt de derde plaats in met een 8,0!!

RTL Nieuws heeft de resultaten van de eindtoets van meer dan zesduizend basisscholen 'op een zo eerlijk mogelijke manier' vergeleken. Naast individuele resultaten vergelijken, kunnen daarmee ook scholen worden beoordeeld. ,,Die scores worden onder meer door de Inspectie van het Onderwijs gebruikt om de kwaliteit op scholen in kaart te brengen. Ook RTL Nieuws vergelijkt de resultaten door rekening te houden met achterstanden van leerlingen", schrijft de RTL redactie op haar website. ,,RTL Nieuws gebruikt een gewogen berekening waardoor er rekening kan worden gehouden met verschillen tussen scholen." Dankzij cijfers van het CBS zijn (achterstands)factoren als opleidingsniveau en de herkomst van ouders en of ze schulden hebben, meegerekend in het eindoordeel. Daarnaast zijn de eindtoetsscores van 2016, 2017 en 2018 meegewogen, evenals gegevens van Dienst Uitvoering Onderwijs en de Inspectie van het Onderwijs.